Вакансії

На Луганщині окупанти обстріляли Іллінський чоловічий монастир

@hromadske
@hromadske

На Луганщині у селі Варварівка окупанти рф обстріляли Іллінський чоловічий монастир, головний храм якого був побудований приблизно в 1861 році. Про це пише очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай на своїй сторінці у фейсбуці

Внаслідок ворожого обстрілу вщент згорів братський корпус і підсобні приміщення, вибито шибки у двох храмах, також пошкоджено споруди на госпдворі. На щастя, постраждалих і загиблих немає. Сергій Гайда наголосив, що окупанти неодноразово обстрілювали Христо-Різдвяний кафедральний собор у Сєвєродонецьку. Також пошкоджень зазнали храм ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» і парафії в Лисичанську, селищі Троїцьке та Рубіжному.

Нещодавно ми писали, що в ЮНЕСКО повідомили про те, що з початку повномасштабної війни російські окупанти пошкодили 53 пам’ятки культурної спадщини України. За словами заступника генерального директора ЮНЕСКО з питань культури Ернеста Оттоне Раміреса, серед зруйнованих обʼєктів є 29 релігійних споруд, 16 історични будівель, 4 музеї та 4 пам’ятники. Найбільше пошкоджень культурної спадщини зазнали Харківська, Київська та Чернігівська області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: