Вакансії

ЮНЕСКО: рф пошкодила понад 50 пам’яток культури 

Одна з пошкоджених російськими обстрілами церков у Харкові @dw
Одна з пошкоджених російськими обстрілами церков у Харкові @dw

В ЮНЕСКО повідомили, що з початку повномасштабної війни російські окупанти пошкодили 53 пам’ятки культурної спадщини України.

За словами заступника генерального директора ЮНЕСКО з питань культури Ернеста Оттоне Раміреса, серед зруйнованих обʼєктів є 29 релігійних споруд, 16 історичних будівель, 4 музеї та 4 пам’ятники. Найбільше пошкоджень культурної спадщини зазнали Харківська, Київська та Чернігівська області. 

«Це останній список, але він не є вичерпним, оскільки наші експерти продовжують перевіряти низку повідомлень, поданих українською владою», — зазначив представник ЮНЕСКО.

Для оцінки збитків організація використовувала супутникові знімки, свідчення очевидців та заяви передвісників влади України. Через тимчасову окупацію рф поки немає інформації про масштаби руйнувань у Маріуполі та Херсоні.

Нещодавно ми писали, що Міністерство культури та інформаційної політики підтвердило понад 100 випадків пошкодження культурної спадщини. Всі обʼєкти представлені на ресурсі,  розробленому міністерством.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: