Вакансії

На відновлення Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди відкрили фонд для збору коштів

Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди у Сковородинівці @apostrophe
Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди у Сковородинівці @apostrophe

Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Харківською обласною державною адміністрацією відкрили фонд для збору коштів на відновлення Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди у Сковородинівці, який зруйнували російські окупанти.

Зазначається, що збір коштів буде публічним, тож кожен зможе проконтролювати цей процес. За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, вже існують попередні домовленості із західними партнерами, які допомагатимуть із відновленням музею.

«Наразі це єдиний варіант, аби відремонтувати його швидко, не затягуючи. Адже, як ми знаємо, час у даному випадку може лише погіршити зруйноване», — зазначає Ткаченко.

Нагадаємо, що у ніч проти 7 травня внаслідок прямого влучання російської ракети зруйновано Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди. За словами голови Харківської облдержадміністрації Олега Синєгуба, найцінніші експонати колекції вдалося врятувати — їх заздалегідь перемістили в безпечне місце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: