Вакансії

Німеччина підтримає включення центру Одеси до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Фото Дмитра Войналовича @rbc
Фото Дмитра Войналовича @rbc

Під час зустрічі з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим уповноважена з питань культури та медіа федерального уряду ФРН Клаудіа Рот заявила, що Німеччина підтримає міську владу Одеси під час розгляду питання про екстрене включення архітектурного комплексу історичного центру міста до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 

«Ми сприятимемо, щоб не лише Німеччина, а й інші країни підтримали включення історичного центру Одеси до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У цьому питанні важливо, щоб Україна, Одеса — не самостійно боролися, а й компетентні органи інших країн брали участь», — зазначила Рот.

Також вона наголосила, що війна, яка триває сьогодні на території України — це також війна проти культури, і потрібно зробити все можливе, аби зберегти ідентичність та самобутність України й Одеси.

Нагадаємо, що в середині травня в Одесі внаслідок ворожого ракетного удару постраждав Воронцовський палац — пам’ятка архітектури національного значення. Тоді міський голова Одеси Геннадій Труханов закликав ЮНЕСКО включити місто до списку Всесвітньої спадщини, аби зберегти його культурний спадок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: