Вакансії

Олександр Ткаченко закликав утриматися від свавільного руйнування пам’ятників срср

Пам’ятника Пушкіну у Тернополі @censor.net
Пам’ятника Пушкіну у Тернополі @censor.net

В ефірі телемарафону свою думку щодо руйнування пам’ятників епохи срср висловив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Він вважає, що українцям слід утримуватися від актів вандалізму щодо об’єктів культури радянської епохи, оскільки їхнє майбутнє має вирішувати влада.

«Насамперед я б закликав не робити актів вандалізму. Подобається вам чи не подобається той чи інший пам’ятник, це має вирішувати влада або місцева, або на національному рівні. Ми не можемо бути варварами, як би ми не ставилися до того чи іншого митця з минулого», — заявив Ткаченко.

Міністр вважає, що повинна бути продумана державна політика відродження національної культури та її нових наративів.

«Безперечно, має бути політика відродження культури і нових наративів, які ми зараз просуваємо в світі про українську культуру. Але сьогодні з приводу цього потрібні виважені рішення відповідних компетентних органів», — запевненняє Ткаченко.

Нещодавно ми писали, що Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав ЮНЕСКО перенести 45-ту сесію з російської казані в український Львів та виключити рф з організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: