Вакансії

Польща допоможе Україні з диджиталізацією музеїв

@theartnewspaper
@theartnewspaper

Міністерство культури та національної спадщини Польщі, Solidarity Fund PL разом із Міністерством культури та інформаційної політики запустили проєкт, який допоможе із диджиталізацією музеїв в Україні. В межах проєкту створять відповідний електронний реєстр, який  дозволить слідкувати за статусом та місцеперебуванням кожного музейного об’єкта, а також взаємодіятиме з іншими реєстрами та європейськими культурними спільнотами. 

Державна частина музейного фонду України налічує понад 12 мільйонів об’єктів. У міністерстві наголошують, що з початком повномасштабного вторгнення рф потреба в диджиталізації стала нагальною, оскільки росіяни масово вивозять експонати, а від обстрілів страждають не тільки будівлі, а й знищується облікова документація. До того ж дані реєстру будуть доступні для усіх охочих, аби популяризувати українську культуру. 

Нагадаємо, що крадіжка росіянами обʼєктів мистецтва в Україні є найбільшим пограбуванням із часів Другої світової, коли нацисти вивозили з окупованих країн відповідні предмети. Крім. Про це пише видання The New York Times.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: