Вакансії

У PinchukArtCentre відбудеться лекція Сергія Браткова та перформанс Тараса Каменного

8 жовтня у PinchukArtCentre відбудеться другий захід програми «Чотири історії українського перформансу». Його організаторка Ганна Циба ставить за мету висвітлити історію українського художнього перформансу та акціонізму. Ми також ходити на попередній захід програми, короткий конспект лекції можна прочитати за посиланням.

Сергій Братков під час лекції «Перформативні практики “Групи швидкого реагування”» розповість про діяльність арт-групи. Сергій Братков, Борис Михайлов та Сергій Солонський — усі троє представники Харківської школи фотографії, у 90-і створили «Групу швидкого реагування» заради спільної мистецької практики та експериментів.

Перформанс Тараса Каменного «Змусьте мене говорити українською» (2019) виник як результат на акцію «Групи швидкого реагування». Учасники її провели як реакцію на українізацію 1994 року. Тоді Сергій Братков, Борис Михайлов та Сергій Солонський ходили центром Харкова з ящиком, в якому були розміщені три літери українського алфавіту «Ї», «Є» та «Й», та із жовто-синьою табличкою з написом «Дівчата, гуртуймось! Хлопці, єднаймось!». Художник Тарас Каменной пройшовся вулицями міста з табличкою «Заставьте меня разговаривать на украинском языке».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: