Вакансії

Рішення суду: Медведчук має компенсувати видавництву «Віват» 300 тисяч гривень

©zaxid.net
©zaxid.net
Київський апеляційний суд прийняв рішення стягнути з нардепа Віктора Медведчука близько 300 тисяч гривень у якості компенсації на користь видавництва «Віват». Про це написав автор книжки Вахтанг Кіпіані з посиланням на рішення суду від 1 червня.
«Можна вічно дивитись на три речі — як співають птахи, як тече Дніпро і… як Медведчук програє суди. Апеляційний суд вирішив, що колишній адвокат і нинішній проросійський політик має компенсувати коло 300 тисяч гривень видавництву “Віват” витрат на судовий процес щодо заборони книги “Справа Василя Стуса”, ініційований ним самим. Раніше апеляційний суд постановив закрити справу і повернути мені 780 грн судового збору. Вітя, де гроші?», — написав Кіпіані.
Нагадаємо, що 19 жовтня Дарницький районний суд Києва прийняв рішення, згідно з яким автор книжки «Справа Василя Стуса» Вахтанг Кіпіані та видавництво «Віват» мають видалити згадки про політика та бізнесмена Віктора Медведчука з твору. Всі примірники виданої книжки мають повернути у видавництво й знищити. Але вже 19 березня Апеляційний суд скасував рішення Дарницького райсуду Києва про заборону. Суд також постановив стягнути з Медведчука відшкодування витрат видавництва на розгляд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: