Вакансії

Робота Нікіти Кадана увійде до постійної колекції паризького Центру Помпіду

Нікіта Кадан. Фотографію надано PinchukArtCentre © 2021
Нікіта Кадан. Фотографію надано PinchukArtCentre © 2021

Роботу українського художника «Постамент. Практика витіснення (2009-2011)» обрали до колекції паризького Центру Помпіду. Передача та розміщення роботи, що перебувала у приватній колекції, відбулася за сприяння Voloshyn Gallery.

«Потрапити до колекції Центру Помпіду — це важлива подія для творчості будь-якого митця, що неодмінно сприятиме розширенню взаємодії публіки з сучасним мистецтвом східно-європейського напрямку і стане важливою складовою для розвитку нового інтернаціонального культурного діалогу», — кажуть Юлія та Максим Волошини. Інсталяція Нікіти Кадана також увійде до виставки ураїнського сучасного мистецтва «Україна в Помпіду», що пройде у Франції у 2022 році.

«Постамент. Практика витіснення» — макет постамента, що стоїть у виставковому залі, торкаючись стелі, та тексту, нанесеного на стіну. Інсталяція — місце для пам’ятника, але постамента немає, а є тільки вузький коридор для глядачів. Текст — це хроніка «війни пам’ятників» у пострадянській Україні: пошкодження та знищення монументів як радянських, так і нових націонал-патріотичних.

Нікіта Кадан — учасник художньої групи Р.Е.П., кураторської групи Худрада та голова відділу сучасного мистецтва Кмитівського музею. У 2011 Нікіта отримав Першу премію PinchukArtCentre Prize, а у 2014 — Спеціальну премію Future Generation Art Prize. У 2015 він представив Україну на Венеційській бієнале.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: