Вакансії

Роботу Марії Приймаченко виставлять на благодійний аукціон

Марія Приймаченко, “Квіти виросли коло четвертого блока”, 1990 рік
Марія Приймаченко, “Квіти виросли коло четвертого блока”, 1990 рік

Дарʼя Добріян, генеральна директорка музею «Духовні скарби України», разом зі своїм чоловіком Ігорем Пономарчуком передала картину Марії Приймаченко «Квіти виросли коло четвертого енергоблока» на потреби Збройних сил України. Роботу художниці, датовану 1990 роком, виставлять на аукціон, який організує Благодійний фонд Сергія Притули. Про це Притула розповів на своїй сторінці у фейсбуці.

«Нам би хотілося підтримати ЗСУ, Фонд Сергія Притули. І ми вирішили зробити цей жест. Наша родина би ніколи не продала цієї картини, якби не війна. Іншим колекціонерам продавати таку картину шкода, але для ЗСУ — ні», — розповідає подружжя.

Відомо, що аукціон відбуватиметься протягом 5 днів. Наразі триває робота з галеристами та українським аукціонним домом, однак з яким саме — поки не повідомляється.

Нещодавно ми писали, що у містечку Іванків Київської області внаслідок обстрілів у історико-краєзнавчому музеї, в якому зберігалися роботи відомої української народної художниці Марії Приймаченко, сталася пожежа. Втім, частина картин вціліла — їх врятували місцеві жителі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: