Вакансії

Роботу Приймаченко продали за рекордні пів мільйона доларів на благодійному аукціоні

Марія Приймаченко, “Квіти виросли коло четвертого блока”, 1990 рік @ukrinform
Марія Приймаченко, “Квіти виросли коло четвертого блока”, 1990 рік @ukrinform

На благодійному аукціоні 5 травня картину Марії Приймаченко «Квіти виросли коло четвертого енергоблока» із серії робіт, присвячених Чорнобильській трагедії, продали за рекордні пів мільйона доларів. Картина, написана у 1990 році, стала найдорожчою серед робіт художниці. Усі виручені кошти підуть на допомогу ЗСУ — про це пише Благодійний Фонд Сергія Притули.

Стартова ціна лоту становила 5 тисяч доларів. За словами організаторів, якими став аукціонний дім «Дукат» і Благодійний Фонд Сергія Притули, переможцем аукціону став «українець з-за кордону».

Нагадаємо, що Дарʼя Добріян, генеральна директорка музею «Духовні скарби України», разом зі своїм чоловіком Ігорем Пономарчуком передала картину Марії Приймаченко «Квіти виросли коло четвертого енергоблока» на потреби Збройних сил України

Нещодавно ми писали, що у Венеції на благодійному аукціоні Benefit for Ukraine’s People & Culture продали роботу Марії Приймаченко «Моя хата, моя правда» за 110 тисяч євро. На той момент, вона стала найдорожчою серед картин художниці. Отримані кошти спрямують на допомогу українській культурі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: