Вакансії

Роман Балаян отримає почесну нагороду «Золота Дзиґа»

©womo.ua
©womo.ua

На урочистій церемонії вручення V Національної кінопремії «Золота Дзиґа» Роману Балаяну вручать нагороду за внесок у розвиток українського кінематографа.

«За свою кар’єру я отримав безліч відзнак та премій. Але коли тебе нагороджують за внесок – це накладає ще більшу відповідальність. Я дуже радий, що отримав цю почесну нагороду!», — прокоментував режисер.

Роман Балаян — режисер, знайомий багатьом фільмом «Польоти уві сні та наяву» (1982). Усе життя прожив у Києві, працював на кіностудії ім. О. Довженка, де зняв фільми: «Каштанка» (1975), «Поцілунок» (1983), «Бережи мене, мій талісмане» (1986) та інші. У 1978 році третій фільм Романа Балаяна «Бірюк» змагався за головний приз Берлінале — «Золотого ведмедя». Нещодавно Роман зняв перший за 11 років фільм — «Ми є Ми поруч» (2020). Його прем’єра відбулася на кінофестивалі «Молодість». 

«Золотою Дзиґою» за внесок у розвиток українського кінематографа були відзначені: українська актриса театру та кіно Лариса Кадочникова, режисер, сценарист, педагог Вячеслав Криштофович, кінооператор Юрій Гармаш та акторка Ада Роговцева.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: