Вакансії

Шевченківський районний суд відхилив позов архітектора «Квіти України»

@epravda
@epravda

Шевченківський районний суд відхилив позов архітектора «Квіти України» Миколи Левчука щодо порушення авторського права забудовником обʼєкта. У червні 2021 року власник будівлі вирішив переробити її на офісні приміщення.

Причина такого рішення — невідома. Суддя Дмитро Мальцев оголосив лише резолютивну частину рішення. Про подальші дії ініціативна група «Зберегти Квіти України», яка разом з архітектором намагаються вберегти обʼєкт, повідомить згодом.

UPD: На початку серпня має зʼявитись повний текст рішення з мотиваційною частиною. Ініціативна група «Зберегти Квіти України» подаватиме апеляцію.

«За законом «Про авторське право й суміжні права», автору належить право вимагати збереження цілісності твору і протидіяти будь-якому перекрученню. А за законом «Про архітектурну діяльність», внесення змін до затвердженого проєкту проводиться виключно за згодою автора», — пише ініціатива на своїй інстаграм-сторінці.

Активісти наголошують, що суддя Мальцев був серед тих, хто позбавляв водійських прав учасників автопробігу до Межигір’я у 2013-му році. А згідно з розслідуванням «Слідство.Інфо» один із власників будівлі «Квіти України» Олексій Пишний має номер російського платника податків та був громадянином рф.


Нагадаємо, 15 червня засідання в справі про порушення забудовником авторських прав Миколи Левчука було перенесено, оскільки в будівлі суду не було інтернету. Позивач перебував за кордоном і мав приєднатися до судового засідання через відеоконференцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: