Вакансії

Суд Нідерландів відхилив прохання кримських музеїв відкласти розгляд справи щодо скіфського золота

Експонат з виставки «Крим — золотий острів у Чорному морі»@slovoidilo
Експонат з виставки «Крим — золотий острів у Чорному морі»@slovoidilo

Верховний Суд Нідерландів відмовив музеям тимчасово окупованого Криму в продовженні термінів подання письмових пояснень щодо повернення скіфського золота у рф. Заступниця Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Катерина Чуєва зазначає, що адвокатська компанія, яка працювала музеями, відмовилася від співпраці з інституціями.

Згідно із рішенням Верховного суду Нідерландів, сторони мусять подати розширені письмові пояснення до Верховного суду 16 вересня. Але 14 вересня кримські музеї надіслали «термінове» клопотання про продовження термінів подачі письмових пояснень на 2 місяці, оскільки не можуть знайти юристів у Нідерландах. Нині скіфське золото зберігається в музеї Алларда Пірсона.

Нагадаємо, 26 січня 2022 року чотири музеї, розташовані на території окупованого Криму, подали скаргу у Верховний суд Нідерландів стосовно рішення Апеляційного суду Амстердаму щодо повернення скіфського золота Україні. Розгляд справи тривав із 2014 року. Тоді в Амстердамському археологічному музеї відбувалася виставка, яка складалася з 565 експонатів, під назвою «Крим — золотий острів у Чорному морі». Вона закінчилася вже після окупації півострова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: