Вакансії

Суд переніс розгляд справи про «Квіти України»

@wikipediа
@wikipediа

Шевченківський районний суд Києва 15 червня переніс засідання у справі про порушення забудовником авторських прав архітектора будівлі «Квіти України» Миколи Левчука. Про це повідомляє «Суспільне».

Позивач Микола Левчук нині перебуває за кордоном і мав приєднатися до судового засідання через відеоконференцію. Однак в приміщенні суду не було інтернету, тому суддя вирішив перенести розгляд справи. Тим часом під будівлею Шевченківського районного суду зібралася акція на підтримку Левчука.

За словами членкині ініціативи «Зберегти Квіти України» Уляни Джурляк, під час руйнації будівлі порушили авторське право і проєкт чи ескіз реконструкції розроблявся без відома автора будівлі, яким є Микола Левчук. Архітектор не мав стосунку до проєкту реконструкції, а демонтаж будівлі почався без його згоди й участі в розробці концепції. 

«Відбувся позов і зараз ми намагаємося захистити авторські права. Це безпрецедентний випадок, тому що до цього в Україні не було випадків, коли хтось захищав і тим більше захистив права автора будівлі чи автора загалом», — розповідає Джурляк.

«Квіти України» — київський навчально-методичний павільйон у стилі модернізм, який побудували в 1983–1985 роках. Він був платформою для розповсюдження рослин, майданчиком експериментальної флористики, центром навчання та дозвілля жителів міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: