Вакансії

Суд залишив у силі звинувачення проти колишнього директора Лувру

@euromag
@euromag

Паризький апеляційний суд залишив у силі звинувачення проти колишнього директора Лувру Жан-Люка Мартінеса, який очолював інституцію з 2013 по 2021 рік. Його звинувачують у причетності до незаконної торгівлі єгипетськими старожитностями, які потім купували інституції.

Йдеться про об’єкти, продані Музею Метрополітен та Лувру Абу-Дабі на підставі дозволу, наданого Лувром у 2016 році. Тоді Мартінес головував на спільній урядовій комісії, схвалення якої було необхідним для придбання об’єктів для музею. Згодом виявилось, що документи про провенанс предметів — підроблені. Ймовірно, колишній очільник інституції заплющував очі на фальшиві папери.

Колишньому колезі Мартінеса, куратору й археологу Жану-Франсуа Шарньє, також оголосили звинувачення за підозрою в причетності до незаконної торгівлі об’єктами. Очікують, що обидва оскаржать це рішення у Верховному суді Франції.

Адвокат Мартінеса, Франсуа Артуфель, сказав Le Monde, що рішення суду про підтримку звинувачень «є необґрунтованим» і що він і його клієнт «не мають сумніві, що наступний крок у процедурі відновить цю несправедливість».

Нагадаємо, що наприкінці травня 2022 року Колишньому директору музею Лувр Жан-Люку Мартінесу висунули звинувачення в «співучасті в організованому шахрайстві» та відмиванні грошей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: