Вакансії

Тимчасова директорка Довженко-Центру пішла з посади

@
@

Державне Агентство з питань кіно заявляє, що Юлія Каждан йде з посади директорки Довженко-Центр через булінг. Держкіно призначило нового тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора Довженко-Центру.

«Каждан пояснює своє рішення булінгом, якого вона зазнала, приниженням честі та гідності, переходом на особистості, й, зокрема, погрозами, які їй періодично надходять», — заявили в Держкіно.

Новим в. о. директора Довженко-Центру став Андрій Алфьоров — режисер, кінокритик, член міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI. Раніше він співпрацював із Довженко-Центром як автор виставкового музейного проєкту «Польоти уві сні та наяву», що досліджував однойменну культову кінострічку Романа Балаяна. Крім того, він є автором однойменної книги, виданої інститутом.

Нагадаємо, що 2 листопада Держкіно оприлюднило заяву, що Олену Гончарук відсторонено від виконання обов’язків в. о. генерального директора «Довженко-Центру» через «неналежне виконання обов’язків». Нового директора призначать за результатами конкурсу, а сама Гончарук залишається на посаді керівниці Музею кіно Довженко-центру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: