Вакансії

У бібліотеці Ольденбурга знайшли імовірну роботу Дюрера

В Ольденбурзькій державній бібліотеці в книзі 1502 року виявили раніше невідому ілюстрацію, яка, ймовірно, належить Альбрехту Дюреру. Малюнок розміром 16,5 на 6 сантиметрів на першій сторінці грецького тексту зображує двох херувимів, які сидять на дельфіноподібних морських істотах. Ілюстрація є гербом нюрнберзького вченого Віллібальда Піркхаймера. 

Книга надрукована венеціанським друкарем і видавцем Альдом Мануцієм й належала бібліотеці Піркхаймера. Повідомляється, що Дюрер і Піркхаймер були близькими друзями. Документи підтверджують, що в 1634 році спадкоємці Піркхаймера продали 14 книг з імовірними ілюстраціями Дюрера колекціонеру в Нідерландах. Шість із цих книг досліджені, тому науковці схиляються до думки, що це сьома книга з малюнками художника епохи Відродження. Нині експерти досліджують роботу. 

Нагадаємо, що на виставці в лондонській Національній галереї на ранній копії вівтарної картини Альбрехта Дюрера «Свято вінків із троянд» можна побачити муху, яку художник ретельно прописав. Комаха розташована в центрі композиції, а саме сидить на тканині, що покриває коліна Богородиці — якраз між немовлям Христом й імператором Священної Римської імперії Максиміліаном I.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: