Вакансії

У Бундестазі відбулися слухання щодо скандалу на documenta

@dw
@dw

У німецькому Бундестазі відбулися слухання щодо скандалу на виставці documenta. Депутати одностайно засудили роботу індонезійського колективу Taring Padi «Народне правосуддя» (2002), яку організатори прибрали з експозиції, та закликали до розслідування того, як вона могла з’явитися на головній площі Касселя. 

На думку депутатів, цей інцидент варто розглядати в контексті зростання антисемітизму в повсякденному житті Німеччини. Вони закликали до посилення поінформованості населення, а також проведення освітніх заходів у школах.

Депутати від правоцентристських та ультраправих партій вважають, що у скандалі винна і міністерка культури Німеччини Клаудія Рот. Натомість спікери від «зелених» відкинули це звинувачення, оскільки колектив ruangrupa обрав куратор documenta під час перебування на посаді попередниці Рот, Моніки Грюттерс, яка  також несе відповідальність і за те, що федеральний уряд вийшов із наглядової ради виставки. 

Створення парламентської комісії з розслідування інциденту та інші запропоновані резолюції так і не ухвалили через полярність думок депутатів.

Нагадаємо, робота індонезійського колективу викликала звинувачення в антисемітизмі організаторів заходу, оскільки вона містить карикатурні зображення агента «Моссаду» та ортодоксального єврея.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: