Вакансії

У «Дії» завершилося опитування щодо радянського тризуба на щиті «Батьківщини-матері»

@obozrevatel
@obozrevatel

У застосунку «Дія» завершилося опитування щодо герба СРСР на щиті київського монумента «Батьківщина-матір». Відповідно до результатів, 85 % респондентів проголосували за заміну герба срср на тризуб.

У МКІП наголосили, що надалі працюватимуть над «трансформацією монумента — його переосмисленням та технічними змінами». За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, це опитування стало другим за залученістю серед користувачів «Дія». Загалом у голосуванні взяли участь понад 778 тисяч українців.


«Так, ми могли все зробити без консультацій із громадськістю. Зробити на свій розсуд. Але я впевнений, що діалог із суспільством — вкрай важливий. Його треба ініціювати по таких питаннях, тим паче, коли нам це нічого не коштує. Я дякую всім, хто взяв участь, хто підтримав і критикував», — додав Ткаченко.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Міністерством цифрової трансформації запустили опитування щодо долі герба срср на щиті монумента «Батьківщина-Мати» в Києві. Проголосувати можуть усі охочі, які досягли повноліття, через застосунок «Дія». Серед варіантів відповіді:

— залишити все, як є;

— зняти радянський герб;

— замінити на тризуб — державний герб України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: