Вакансії

У Флориді визнали цінність статуї «Давид»

@planetofhotels
@planetofhotels

Департамент освіти Флориди визнав художню та історичну цінність скульптури Мікеланджело «Давида». Зокрема, директор із комунікацій Департаменту освіти Флориди Алекс Ланфранконі заявив, що Флорида заохочує вивчення класики і класичного мистецтва й не забороняє його використання в навчанні.

Нагадаємо, директорку Класичної школи в місті Таллахассі у Флориді (США) звільнили з роботи через те, що викладач показав шестикласникам скульптуру Мікеланджело «Давид». Батьків обурив показ обʼєкта, оскільки, на їхню думку, він є «порнографічним».

За правилами школи, директор мав отримати від батьків дозвіл на демонстрацію такого контенту. В інтерв’ю інтернет-журналу Slate голова шкільної ради Барні Бішоп заявив, що у 2022 році директорка розіслала батькам повідомлення про те, що учні побачать скульптуру, а цього року — ні. На його думку, це кричуща помилка, оскільки «батьки мають право знати в будь-який час, коли їхню дитину навчають суперечливій темі».

У відповідь на скандал Флорентійський музей, у якому експонується статуя Мікеланджело «Давид», запросив до себе вчителів та учнів Класичної школи з міста Таллахассі (штат Флорида).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: