Вакансії

У французькій школі виник конфлікт, бо учням показали картину Джузеппе Чезарі з оголених тіл

У школі Жака-Картьє в муніципалітеті Іссу вчитель показав учням картину із зображенням оголених тіл, і це викликало обурення серед учнів і батьків, які є мусульманами. Йдеться про полотно «Діана й Актеон» італійського художника XVII століття Джузеппе Чезарі.

На картині зображено фрагмент міфу, у якому мисливець Актеон застав за купанням богиню Діану і її німф. Річ у тім, робота порушує теми, які учні повинні вивчати згідно зі шкільною програмою. Це сюжет із «Метаморфоз» Овідія. Через те, що їх побачив і завадив смертний, Діана перетворює Актеона на оленя. За сюжетом, він тікає, однак потім його вбивають його ж собаки, не впізнаючи господаря.

Утім, деякі учні відводили погляди від картини й повідомили, що вона їх образила й шокувала. Як пише BFM TV, учні-мусульмани стверджували, що вчитель навмисно викликав у них дискомфорт, розпитуючи про картину, яка суперечить їхнім релігійним переконанням.

З 11 грудня вчителі закладу оголосили протест. Вони відмовилися виходити на роботу і говорили, що бояться помсти на релігійному ґрунті. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Більше матеріалів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: