Вакансії

У Криму окупанти руйнують Ханський палац у Бахчисараї

@polskieradio
@polskieradio

Російська окупаційна адміністрація в Криму руйнує архітектурну памʼятку національного значення — Ханський палац у Бахчисараї. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до ЮНЕСКО із закликом завадити знищенню етногенезу кримських татар.

Росіяни відновили так звану реконструкцію об’єкта, яку розпочали ще у 2017 році. Зокрема, окупанти розібрали дах Золотого Кабінету в найстарішому корпусі комплексу, а стародавню покрівлю замінили на металеву конструкцію, також демонтували унікальні кольорові вітражі.

Також було демонтовано Бахчисарайський палац був головною резиденцією правителів Кримського ханату з першої половини XVI до кінця XVIII століття. Він був збудований як родова резиденція правителів Кримського ханства — династії Гераїв. За концепцією, обʼєкт мав стати Райським садом, тому комплекс включає багато садів і фонтанів.

«Ханський палац у Бахчисараї — унікальна кримськотатарська єдина архітектурна пам’ятка, яка є свідченням існування, розвитку, етногенезу кримських татар на цій території. Росіяни його нищать — стирають національну пам‘ять новобудом», — заявив міністр культури України Олександр Ткаченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: