Вакансії

У МКІП зафіксували понад 300 епізодів воєнних злочинів армії рф проти культурної спадщини

Фото Максим Марусенко
Фото Максим Марусенко

Станом на 5 травня 2022 року Міністерство культури та інформаційної політики зафіксовано понад 300 епізодів воєнних злочинів армії рф проти культурної спадщини України. Про це пише МКІП на своєму телеграм-каналі.

Злочини росіян проти культурної спадщини зафіксовані в 12 областях України та в столиці. Повідомляється, що найбільших руйнувань зазнала культурна спадщина на Харківщині – зафіксовано 88 епізоди та на  Донеччині – 62 випадки, з яких 47 у Маріуполі. В Чернігівській області всього 33 випадки пошкоджень, з них 27 в Чернігові, в Луганській області – 21, з них 17 в Сєвєродонецькому районі, в Сумській області – 20, з них 16 в Охтирському районі. Найменша кількість пошкоджень в Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях.  

Зокрема, на цьому тижні внаслідок ворожого обстрілу Лисичанська сталася пожежа в історичній будівлі кінця XIX століття, в якій розташована Лисичанська багатопрофільна гімназія. Обʼєкт є архітектурною памʼяткою та належить до бельгійської спадщини міста. 

Нагадаємо, що станом на 23 квітня було зафіксовано близько 250 епізоди воєнних злочинів росіян проти культурної спадщини України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: