Вакансії

У штаб-квартирі Світового банку в Вашингтоні представили роботи українських фотографів 

Робота Олександра Глядєлова
Робота Олександра Глядєлова

У штаб-квартирі Світового банку в Вашингтоні відкривалась виставка «Мистецтво справлятися з війною» з роботами українських фотографів, створених від початку повномасштабного вторгнення. В проєкті представлені роботи Олени Субач, Олександра Глядєлова, Владислава Краснощока, Владислави Соловйової та Ігоря Бондаренка. 

Відвідати виставку можна буде до вересня. Експозиція є частиною публічної програми проєкту «Мистецтво воєнного стану. Архів», започаткованого ГО МСМ після початку повномасштабного вторгнення рф. Мистецтвознавиці Ольга Балашова, Галина Глеба та Тетяна Лисун ведуть кураторське спостереження за українськими художниками, які реагують на війну мистецтвом, поширюючи свої твори в соціальних мережах. Наповнення Архіву триватиме до скасування режиму військового стану в Україні.

«Сьогодні 125-й день війни, яка почалася 8 років тому, але розгорталася століттями. Це війна Росії проти українського народу та його світогляду. Війна проти світогляду свободи і добрих дій: в Україні, коли ми звертаємося до когось, ми кажемо «добродій». Українці героїчно чинять опір ворогу. У той же час деякі з них будують інституції нового типу. Громадянське суспільство, загартоване війною, зріле і свідоме своєї сили, є важливим результатом нашої Перемоги і,  ми віримо, є надбанням світової спільноти», – сказала співголова ГО МСМ Юлія Гнат.

Нагадаємо, що в межах Венеційської бієнале Український павільйон предствив виставку Piazza Ucraina з роботами проєкту «Мистецтво воєнного стану. Архів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: