Вакансії

У США музей придбав скульптуру Рене Маґрітта в повний зріст

Марісол Ескобар «Маґрітт II» @artsy
Марісол Ескобар «Маґрітт II» @artsy

У США музей Філбрука в Талсі придбав скульптуру Марісоль Ескобар, що зображає відомого художника-сюрреаліста Рене Маґрітта в повний зріст. Обʼєкт «Маґрітт II» створили у 1998 році. 

Марісоль Ескобар, яка померла у 2016 році, належала до течії попарту 1960-х. Вона отримала своє визнання завдяки створенню дещо зухвалих скульптур з деревини та знайдених предметів. Часто в цих обʼєктах можна впізнати відомих громадських діячів і людей, з якими художниця мала тісні особисті зв’язки. Вона працювала з Пабло Пікассо, Джорджією О’Кіф та Віллемом де Кунінгом.

У 1998 році Марісоль Ескобар створила серію портретів бельгійського художника Рене Маґрітта, які висміювали сюрреаліста. У кожній ітерації урізане зображення Маґрітта, зроблене з дерев’яної дошки, демонструє художника в капелюсі, який також тримає розкриту чорну парасольку — цей обʼєкт часто можна зустріти на картинах митця. Групу робіт Марісоль, кожна з яких трохи відрізнялася одна від одної, показали разом у 1998 році в нью-йоркській галереї Мальборо. На іншому боці скульптури розташований автопортрет Марісоль. За словами заступниці директорки з кураторських питань музею Рейчел Кіт, цей жест можна прочитати як власний підпис Марісоль на роботі, але разом із тим він демонструє буквальний зв’язок між художниками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: