Вакансії

У Стрию демонтували стелу-пам’ятник радянському солдату

У Стрию на Львівщині демонтували пам’ятник-стелу — частину меморіальної композиції на честь радянської армії. Про це пише Стрийська міська рада на своїй фейсбук-сторінці.

«Стрий розпочинає ліквідацію решток пам’яток тоталітарного режиму, які залишились на території нашої громади. Першою впала стела на Площі Ринок», — зазначає міська рада.

У коментарі «Суспільному» заступник керівника Стрийської ОТГ Андрій Стасів зазначив, що через війну голова Львівської ОТГ Андрій Садовий ухвалив рішення створити комісію, яка має визначити на території громади радянські пам’ятки. Наразі у Стрию виявили три такі пам’ятки. 

Частину меморіальної композиції, до якої входила стела, демонтували ще у 2014 році — тоді прибрали пам’ятник радянському солдату з дитиною в руках.    

Нагадаємо, що нещодавно в ефірі телемарафону свою думку щодо руйнування пам’ятників епохи срср висловив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Він вважає, що українцям слід утриматися від актів вандалізму щодо об’єктів культури радянської епохи, оскільки їхнє майбутнє має вирішувати влада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: