Вакансії

У Венеції вручили «Золотих левів» архітектурної бієнале

© Sebastiano Pellion di Persano, courtesy Vuslat Foundation and artist Giuseppe
© Sebastiano Pellion di Persano, courtesy Vuslat Foundation and artist Giuseppe

У Венеції відбулося вручення нагород 17 Венеційської архітектурної бієнале, яку в цьому році присуджувало журі на чолі з японським архітектором і співзасновником студії SANAA Кадзуе Седзіма, до журі також увійшли перуанська архітекторка Сандра Барклай, ліванська художниця і режисерка Ламіа Жорейж, архітекторка гано-шотландського походження Леслі Локко і італійський архітектор Лука Молінарі.

«Золотого лева» за внесок в архітектуру посмертно отримала італо-бразильська архітекторка Ліна Бо Барді. Раніше ми писали, що Художній музей за її проєктом у Сап-Пауло отримав фінансування для розширення території. Вищою нагородою бієнале також був відзначений павільйон Об’єднаних Арабських Еміратів за проєкт Wetland, який був присвячений пошуку нових, екологічних будівельних матеріалів. Архітектурна асоціація Raumlabor Berlin отримала нагороду за проєкт Instances of Urban Practice — реконструкцію експериментального освітнього кампусу в Берліні. Проєкт Raumlabor Berlin також увійшов до головної виставки куратора Хашима Саркиса «Як ми будемо жити разом?».

«Срібного лева» отримав Foundation for Achieving Seamless Territory за Watermelons, sardines, crabs, sands, and sediments: border ecologies and the gaza strip — присвячений життю невеликої ферми на ізраїльсько-палестинському кордоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: