Вакансії

У Вільнюсі поблизу посольства рф залили червоною фарбою ставок 

@24tv.ua
@24tv.ua

У Вільнюсі поблизу посольства рф влаштували перформанс: водойму, розташовану поряд із будівлею, залили червоною фарбою, після чого олімпійська чемпіонка з плавання Рута Мейлутіте перепливла ставок. Серед організаторів події є журналістка Берта Тілмантайте і фотограф Нерінга Рекашюте. Метою перформансу став заклик до активних дій на підтримку України.

«Кривавий ставок підкреслює відповідальність росії за вчинення військових злочинів проти українців. Плавання символізує необхідність постійних зусиль для боротьби. Вкрай важливо, щоб ми продовжували діяти — поширювати правдиву інформацію, займатися волонтерством, протестувати, робити пожертви та чинити тиск на наші уряди, щоб ті вжили заходів», — написала Рекашюте в інстаграмі.

За словами організаторів перформансу, під час акції флора та фауна не постраждали, бо ставок пофарбували екологічною фарбою.

Нещодавно ми писали, що група чеських активістів провела акцію протесту перед посольством рф у Чехії: кожен з 4 учасників прийшов до посольства з 5-літровим відром штучної крові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: