Вакансії

УКФ запустить платформу для підтримки української мистецької спільноти під час війни

Національний музей «Київська картинна галерея» @knag.museum
Національний музей «Київська картинна галерея» @knag.museum

Український культурний фонд спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України та ІТ-компанією SoftServe запустять платформу «Культурний простір», аби підтримати українську культуру під час повномасштабної війни. Проєкт можуть підтримати всі охочі юридичні та фізичні особи — для цього необхідно заповнити гугл-форму. Наразі на платформі вже відкрито чотири форми для збору інформації згідно з напрямками.

«Наша мета — надати можливість українським митцям й організаціям продовжувати розвивати українську культуру та креативні індустрії. Зібрана інформація на “Культурному просторі” допоможе нам спільно з профільним міністерством проаналізувати потреби галузі, сформувати запит на кошти і ресурси та в подальшому знайти можливості їх задовольнити», — розповідає Владислав Берковський, виконавчий директор Українського культурного фонду.

Нещодавно ми писали, що The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts надав Українському Мистецькому Фонду Екстреної Допомоги 50 тисяч доларів для реалізації стипендіальної програми для української мистецької спільноти, в якій візьмуть участь 20-25 художників. Це перший прецедент фінансової підтримки від цієї фундації за межами США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: