Вакансії

УКФ запустив інтерактивну мапу зруйнованих культурних обʼєктів

Драмтеатр в Маріуполі
Драмтеатр в Маріуполі

Український культурний фонд створив інтерактивну «Мапу культурних втрат» задля наочної демонстрації масштабів руйнації. На думку УКФ, візуалізація таких воєнних злочинів спростовує заяви російського керівництва, що армія рф начебто завдає удари виключно по об’єктах військової інфраструктури.

До наповнення мапи може долучитися кожен — свідки пошкоджень культурної спадщини з усіх регіонів України можуть надсилати фото- або відеодокази до Міністерства культури та інформаційної політики. Після підтвердження інформації дані будуть зображені на інтерактивній мапі. 

«Відтепер чи не усі руйнації, які російська армія нанесла культурній спадщині України, можна буде переглянути в режимі реального часу. Така візуалізація їхніх злочинів вкотре буде доводити, що росія — брехлива країна-терорист, яка всупереч будь-яким міжнародним правилам ведення війни, міжнародним конвенціям — нищить геть усе на своєму шляху. Також маємо надію, що ця карта стане вагомим аргументом під час дискусій з партнерами про виключення рф з лав різних міжнародних культурних організацій чи об’єднань», — сказав Владислав Берковський, виконавчий директор Українського культурного фонду. 

Нещодавно ми писали, що в ЮНЕСКО повідомили, що з початку повномасштабної війни російські окупанти пошкодили 53 пам’ятки культурної спадщини України. Серед зруйнованих обʼєктів є 29 релігійних споруд, 16 історичних будівель, 4 музеї та 4 пам’ятники. Найбільше пошкоджень культурної спадщини зазнали Харківська, Київська та Чернігівська області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: