Вакансії

Українські інституції виступили проти ліквідації Довженко-Центру

@theukrainians
@theukrainians

Мистецький арсенал, Український інститут та Український PEN виступили проти ліквідації Довженко-Центру, оприлюднивши спільну заяву. У відповідному звернені до президента Володимира Зеленського, прем’єра Дениса Шмигаля та Кабміну, інституції висловлюють незгоду з рішенням Державного агентства України з питань кіно «реорганізувати» Національний центр Олександра Довженка.

На думку установ, таке рішення призведе до фактичного згортання однієї з найпомітніших та найуспішніших інституцій української культурної дипломатії, а також зруйнує інституційну модель Довженко-Центру, яка полягає в збереженні, дослідженні, переосмисленні та промоції українського архівного та сучасного кіно не лише в Україні, а й за кордоном.

«Такі дії розцінюються закордонними партнерами та донорами як корупційні ризики та неповага до співпраці та наданої раніше підтримки. Це ознака того, що спільні цінності поставлені під сумнів. Нищення успішних культурних інституцій зашкодить довірі до України у світі, послабить підтримку дій Президента та Уряду України, які сьогодні є визначальними для відстоювання незалежності України», — зазначається у зверненні.

Реорганізація Довженко-Центру, на думку фахової культурної спільноти, унеможливить багато міжнародних проєктів, пов’язаних із промоцією української кіноспадщини у світі.

Нагадаємо, Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію Довженко-центру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: