Вакансії

Українсько-німецький колектив óstov collective представить саунд-інсталяцію в лейпцизькій галереї

Обкладинка надана óstov collective
Обкладинка надана óstov collective

22 квітня у лейпцизькій галереї Plast відбудеться відкриття саунд-інсталяції «ЗЛАМ» від українсько-німецького колективу Óstov. Проєкт можна буде відвідати з 23 до 24 квітня. 

«Інсталяція ЗЛАМ побудована навколо саунд-колажу, який колектив створив із записів, надісланих через опен-кол українцями, які, незалежно від їх географічної локації, глибоко переживали (і досі переживають) повномасштабне вторгнення російської армії в Україну та, як наслідок, у їхню буденність. Це робота про з’єднання людей, яких розділяє територія, але поєднує досвід», — розповідає Óstov в коментарі для Your Art.

Зокрема, свої матеріали надіслали Дарія Свертілова, Яна Кононова, Яна Франц, Рома Москаленко, Женя Тріфонова, Віталік Галанжа, Аліна Радомська, Олена Субач та Оксана Майстер. 

У межах події відбудеться благодійний продаж принтів і футболок від українських митців — уся зібрана сума буде перерахована учасникам проєкту, які надали матеріали для інсталяції, та волонтерським організаціям. Також доступне передзамовлення футболок через інстаграм-сторінку. 

Óstov — українсько-німецький мистецький колектив, який утворився на початку повномасштабного вторгнення росії як активістська та мистецька реакція. Наразі колектив працює в місті Лейпциг і складається з Ельзи Губанової (фотографка, Одеса-Лейпциг, HGB Leipzig), Анни Перепечай (фотографка, Чернігівщина-Київ-Лейпциг, HGB Leipzig), Аліни Радомської (фотографка і графічна дизайнерка, Київ) та Леона Зайделя (фотограф, Ансбах-Лейпциг, HGB Leipzig).

Нещодавно ми писали, що у нью-йоркській галереї відкриється виставка IN UKRAINE, яка міститиме фотографії, відео, картини, книги та вирізки з новин. Відвідувачі зможуть придбати роботи або переказати кошти безпосередньо на підтримку України. Також у галереї буде представлена стіна для охочих написати повідомлення та розмістити зображення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: