Вакансії

Укргазвидобування дав офіційне пояснення вирубці лісів заради газу

Компанія «Укргазвидобування» дала офіційну заяву щодо вирубки лісів у селі Буковець для спорудження газової пошукової свердловини та геологічно-пошукових робіт. Процес супроводжується знищенням громадського пасовища, вирубуванням дерев, перекопуванням гірських потоків та втручанням в них. Такі дії компанії викликали бурхливу реакцію серед екологів, активістів та жителів регіону. Компанія дала офіційну заяву:

«Укргазвидобування як найбільша газовидобувна компанія країни, яка розробляє понад 140 нафтогазових родовищ, працює виключно у правовому полі та дотримується законодавства України.

Наразі на орендованих земельних ділянках поблизу Жденієвської громади відбуваються підготовчі роботи до спорудження газової свердловини. Компанія пройшла усі дозвільні процедури для виконання таких робіт. Крім того, триває процедура отримання висновку щодо оцінки впливу на довкілля, яка є необхідною для початку бурових робіт. Звертаємо увагу, що буріння свердловини розпочнеться виключно після отримання висновку з ОВД про допустимість запланованої діяльності.

Виконуючи завдання уряду щодо нарощення видобутку українського газу та наближення енергонезалежності України, Укргазвидобування отримало спеціальний дозвіл на користування надрами Жденієвського родовища. Відповідно до законодавства, компанія зобов’язана проводити геологічні дослідження та пошукове буріння на цій ділянці.

Укргазвидобування має досвід роботи в гірських умовах та дбає про збереження унікальних екосистем, поблизу яких здійснює свою діяльність. Так, з іншої сторони Карпат, у Івано-Франківській області успішно функціонують нафтогазові промисли, які роблять свій внесок у забезпечення країни власним газом. Наприклад, рента, яку сплачує Укргазвидобування за видобуток газу на Пасічнянському родовищі на території Карпат, дозволяє місцевим громадам реалізовувати важливі соціально-інфраструктурні проєкти. У деяких громадах рентні надходження в десятки разів перевищують річний бюджет громади.

До того ж, після завершення усіх робіт діюча газова свердловина буде займати приблизно 20 квадратних метрів території. Як виглядають свердловини Пасічнянського промислу можете побачити на фото.

Також хочемо відмітити, що у межах своєї діяльності компанія дотримується принципів прозорості та відкритості. Ми готові до співпраці з контролюючими органами за умови наявності на це відповідних правових підстав.

Тож хочемо запевнити, що компанія докладає зусилля для забезпечення енергетичної незалежності країни і піклується про добробут громад, поблизу яких працює».

свердловина.jpg

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: