Вакансії

В Амазонії виявили міста, датовані 500–1400 роками

@smithsonianmag
@smithsonianmag

На південному заході Амазонії науковці виявили руїни близько 15 стародавніх поселень та 2 великих міста, датованих 500-1400 роками. У той період тут мешкала цивілізація косарабе.

Нововиявлені міста Котока та Ландівар розташовані на території сучасної Болівії у віддаленому регіоні Льянос де Мохос. За допомогою лідарної зйомки науковці виявили піраміди заввишки понад 20 метрів, а також залишки цивільної інфраструктури: земляні платформи, мережу каналів і водосховищ на околицях міста, тераси, дороги, які зʼєднували між собою поселення. Для захисту міста були оточені ровом і кріпосним валом. 

Зазначається, що відкриття цих міст змусить антропологів по-новому подивитися на культуру та побут народів доколумбової Америки.

Нещодавно ми писали, що команда археологів виявила 134 раніше невідомих поселення, розташовані вздовж Адріанового валу — оборонного укріплення  давньоримського періоду на півночі Британії. У 121–122 роках імператор Адріан під час відвідування Британії наказав зміцнити північний кордон великою стіною, яка мала простягтися від моря до моря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: