Вакансії

В Ізюмі зруйнували Меморіал Слави загиблих у Другій світовій війні

@wikipedia
@wikipedia

На Харківщині в місті Ізюмі внаслідок авіабомбардувань рф зруйновано меморіал «Атака», присвячений загиблим у Другій світовій війні. Обʼєкт розташовано на горі Крем’янець, висота якої становить 218 метрів. Про це повідомив начальник Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міської ради Максим Стрельник на своїй фесбук-сторінці.

«Вони зруйнували Меморіал пам’яті Другої світової війни на Крем’янці. Одна зі стел пам’ятника впала від їхнього авіабомбардування. Фашисти! Не забудемо! Не пробачимо!», — пише Стрельник.

Меморіал «Атака» створено у 1988 році на честь 40-річчя Перемоги в Другі світовій війні. Над проєктом працювали архітектори Л. Левін, Ю. Градов, В. Лисенко, скульптори Н. Афанасьева, Ю. Сінкевич, конструктор В. Сусько. Меморіал складається із трьох порожнистих залізобетонних конструкцій заввишки 26,5 метрів, одна з яких має вхід усередину для обслуговування меморіалу. Між бетонними блоками раніше був вічний вогонь, над ним — бронзова багатофігурна скульптурна композиція.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: