Вакансії

В Україні створили робочу групу для пошуку викрадених армією рф мистецьких об’єктів

Одна із скульптур в Херсонському обласному художньому музеї @nytimes
Одна із скульптур в Херсонському обласному художньому музеї @nytimes

Міністерство культури та інформаційної політики України разом із Національним агентством із питань запобігання корупції створили робочу групу Art Sanct Task Force. Основні завдання ініціативи — пошук викрадених обʼєктів армією рф в Україні, недопущення їхнього вільного обігу у світі та пошук мистецьких активів підсанкційних росіян із метою подальшого замороження цих активів.

«Ми плануємо створити спеціальну базу даних предметів мистецтва, викрадених з українських приватних і державних колекцій, з метою їх ідентифікації та повернення в Україну», — зазначив Голова НАЗК Олександр Новіков.

За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, ініціатива співпрацює із міжнародними правоохоронними органами та профільними організаціями, «щоби притягнути росію до відповідальності, арештувати її активи у світі та запобігти міжнародному трафіку викраденого».

Нагадаємо, що крадіжка росіянами обʼєктів мистецтва в Україні є найбільшим пограбуванням із часів Другої світової, коли нацисти вивозили з окупованих країн відповідні предмети. Про це пише видання The New York Times.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: