Вакансії

ВДНГ та «Благодійний фонд Павільйон культури» оголосили про старт нової інституції

Павільйон культури, пролог. Cкульптура Анни Звягінцевої “Намалювати своє вікно, зім’яти папір” (арматура, зварювання), 2015. Фото: Євген Нікіфоров, 2020
Павільйон культури, пролог. Cкульптура Анни Звягінцевої “Намалювати своє вікно, зім’яти папір” (арматура, зварювання), 2015. Фото: Євген Нікіфоров, 2020

ВДНГ та «Благодійний фонд Павільйон культури» оголосили про старт нової інституції «Павільйон культури», яка буде розташована в колишньому павільйоні вугільної промисловості.

«Павільйон культури» — це кураторська інституція, що працює на перетині сучасного візуального мистецтва, нової музики та архітектури. Завдання інституції — дослідження та оприявнення важливих явищ, імен, творів і практик, яким досі бракувало умов для реалізації, професійної презентації та публічної уваги. «Наша мета — перетворити ВДНГ на культурно-просвітницький парк та джерело підвищення культурного й соціального капіталу нації. Ми віримо, що реалізуючи подібні культурні ініціативи, можемо впливати на систему цінностей українців. Це вкрай важливо, адже частіше за все саме наявність або відсутність певних цінностей — ключова причина процвітання або занепаду націй», — каже у пресрелізі команда.

Одним із партнерів Павільйону стане ГО «Музей сучасного мистецтва». Засновники та перші куратори «Павільйону культури»: Саша Андрусик, Ольга Балашова, Вітя Глущенко, Лізавета Герман, Марія Ланько, Ірина Мірошнікова, Олексій Петров. Засновники та перші піклувальники: Назар Білик, Володимир Бородянський, Павло Гайдай, Борис Мартиненко, Андрій Єлісєєв. Прев’ю інституції та презентація її майбутньої програми відбудеться 4–5 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: