Вакансії

Віталій Кличко скасував звільнення Яни Барінової з посади директорки Департаменту культури КМДА

Яна Барінова @kyivcity
Яна Барінова @kyivcity

Мер Києва Віталій Кличко скасував звільнення Яни Барінової з посади директорки Департаменту культури КМДА. Про це пише LB.ua з посиланням на розпорядження міського голови.

У документі зазначено, що Барінова має приступити до роботи з 9 червня 2022 року та наголошується, що згідно з постановою Кабміну, робота державних службовців з-за кордону дозволена лише у випадку оформленого відрядження. Нині Яна Барінова перебуває за кордоном без оформленого відрядження.

У коментарі для LB.ua вона повідомила, що 9 червня відбулося чергове засідання суду у справі про незаконне звільнення з посади директора Департаменту культури КМДА. У засіданні до справи було долучили два документи — розпорядження Кличка про скасування його ж розпорядження про звільнення Барінової та лист від керівника апарату КМДА, згідно з яким вона має приступити до роботи о 9-тій ранку того ж 9 червня. Обидва документи підписані 8 травням. 

«Звісно, суддя дав нам час на вивчення цих документів. Проте вже зараз можу сказати, що це спроба одним беззаконням приховати інше. Жодних підстав для вирішення нашого спору в позасудовому порядку, тобто заключення мирової угоди, вони не містять. Ба більше, посилання на постанову Кабінету міністрів №440 про неможливість для держслужбовців працювати за межами України нагадує відверту погрозу. Адже в КМДА добре знають, що причиною мого від’їзду до Австрії, де я зараз знаходжусь, була евакуація доньки. І дістатися звідти до Києва за дві години фізично неможливо. Тому справа буде продовжуватись, віднімаючи гроші платників податків та ресурс суду, який зараз і так перевантажений. Очевидно, що продовжувати працювати в КМДА після цього інциденту я не бачу сенсу», — зазначає Барінова. 

Нагадаємо, що наприкінці березня директорка департаменту культури КМДА Яна Барінова заявила про незаконне звільнення з посади. З 22 березня виконання обов’язків директора департаменту культури КМДА покладено на Володимира Моцюка, який нині є заступником директора департаменту, начальника управління у справах національностей та релігій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: