Вакансії

Yakusha Design розпочало роботу над реконструкцією Чернігова

Унаслідок російського бомбардування у центрі Чернігова зруйновано готель «Україна» @currenttime
Унаслідок російського бомбардування у центрі Чернігова зруйновано готель «Україна» @currenttime

Українське дизайнерське й архітектурне бюро Yakusha Design розпочало роботу над концепцією розвитку та реконструкції Чернігова. Про це пише засновниця компанії Вікторія Якуша на своїй фейсбук-сторінці.

Зазначається, що проєкт відбудови міста повинен базуватися не на «латанні дірок», а на глибинному аналізі генплану та розумінні ДНК міста. Архітектурне бюро вже презентувало своє бачення проєкту мерові Чернігова Владиславу Атрошенку. 

«Говорячи про відбудову під час війни, ми маємо уявляти нову Україну для тих, хто прямо зараз бореться за її існування. Архітектура, яка створена навколо людини, її комфорту, її вільного руху та відображає те світле майбутнє, яке об’єднує нас у нашій боротьбі. Саме тому треба починати зі стратегії, запропонувати вектор розвитку міста, підтримати його ідентичність, створивши архітектурний код з особливостями регіону та елементами культурної спадщини, із залученням громади», — зазначає Вікторія Якуша. 

Проєкт планують допрацювати до повномасштабного генплану. До його розробки запрошують долучитися айтівців, маркетологів, графічних дизайнерів, істориків тощо.

Нагадаємо, що 27 лютого внаслідок російського ракетного удару по Чернігову знищено історичну будівлю обласного молодіжного центру, також відомого як кінотеатр ім. Щорса. Обʼєкт належав до архітектурних памʼяток. 

Також внаслідок ворожого бомбардування міста зруйновано будинок Музею українських старожитностей Василя Тарновського, в якому розташовувалась і бібліотека. 

Нещодавно ми писали, що архітектор Норман Фостер заявив, що вже почав працювати над планом відновлення Харкова після війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: