Вакансії

ЮНЕСКО підтримала внесення Одеси до Списку всесвітньої спадщини

@tamtour
@tamtour

ЮНЕСКО підтримала внесення історичного центру Одеси до списку об’єктів Світової спадщини та переліку об’єктів Світової спадщини в небезпеці. Відповідне рішення ухвалили під час зустрічі генеральної директорки організації Одрі Азулай із міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком.

Повідомляється, що ЮНЕСКО планує профінансувати відновлення Одеського національного художнього музею, який був пошкоджений у липні 2022 року внаслідок удару по одеському порту, та надати допомогу Музею сучасного мистецтва Одеси. До ініціативи будуть залучені експерти, які займатимуться захистом колекцій. Зокрема, організація надасть необхідне обладнання для оцифрування близько тисячі предметів мистецтва та архівних документів. В межах допомоги міська адміністрація отримає захисні панелі, мішки з піском, вогнегасники, вогнестійкі матеріали для збереження монументальних об’єктів.

У ЮНЕСКО рекомендують додати до переліку об’єктів у небезпеці Київ та Львів. В останньому планують створити культурний центр організації для проведення зустрічей, тренінгів та події. Для реалізації проєкту виділять 1,5 мільйона доларів. Як повідомляє ЮНЕСКО, наразі зібрано сім мільйонів доларів на різноманітні гранти для підтримки культури України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: