Вакансії

ЮНЕСКО відмовилася проводити червневу сесію в казані

@ukrainer
@ukrainer

У Комітеті світової спадщини ЮНЕСКО заявили, що 45-та сесія, яка запланована на червень, не відбудеться в казані. Захід не збираються переносити на іншу дату, однак нове місце проведення поки не оголосили. Про це повідомила пресслужба Комітету всесвітньої спадщини. 

В ЮНЕСКО назвали «неможливим» проведення 45-тої сесії Комітету всесвітньої спадщини під головуванням росії, оскільки вона знищує в Україні «видатну універсальну цінність». Також організація наголосила, що «на карті стоїть авторитет ЮНЕСКО та Конвенції 1972 року про охорону всесвітньої культурної та природної спадщини».

«Згідно з даними, оприлюдненими Секретаріатом ЮНЕСКО, до 31 березня було пошкоджено або зруйновано 53 об’єкти культури (історичні пам’ятники, місця богослужінь, бібліотеки тощо). Цілком імовірно, що з того часу цифри зросли», — йдеться у повідомленні.

Нещодавно ми писали, що 46 країн-учасниць ЮНЕСКО підписали відкритий лист про відмову від участі у 45-тій сесії Комітету всесвітньої спадщини, яку планують провести в казані. Зазначається, що країни-підписанти вражені агресивними діями росії в Україні, оскільки «загинуло багато людей, а подекуди зруйновані цілі міста».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: