Вакансії

За останній рік зафіксовано рекордний обсяг продажів сучасного мистецтва

Beeple’s Everydays: The First 5,000 Days (2021), a non-fungible token that sold at Christie’s
Beeple’s Everydays: The First 5,000 Days (2021), a non-fungible token that sold at Christie’s

Французька база даних цін на мистецтво Artprice опублікувала результати аудиту стану ринку сучасного мистецтва з червня 2020 року по червень 2021 року. За цей час було зафіксовано рекордний обсяг продажів у розмірі, який сягнув позначки у 2,7 мільярда доларів. 

Цей стрибок пішов за відносним обвалом артринку в першій половині 2020 року, коли під час ранніх стадій пандемії продажі галерей впали на 36%. Так більшість продажів перейшли в онлайн, а великим попитом почали користуватися роботи, які легше переводити у цифровий формат, наприклад фотографії і принти. Водночас зафіксовано спад попиту на скульптуру. 

Третина онлайн-продажів у цей період припала на NFT — вони зайняли 2% від загального обсягу артринку. За останніх півроку новини про NFT щодня потрапляють у стрічку новин, а під час знаменитого аукціону Christie’s, де була продана NFT-робота Beeple Everydays: The First 5,000 Days (2021), a non-fungible token that sold at Christie’s. (2021), інтернет-аудиторія онлайн-торгів склала 22 мільйони чоловік, 60% з яких були молодші сорока років.

Також збільшилися продажі азійського ринку: в цьому році на Китай припало 40% продажів, в той час як на США — 32%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: