Вакансії

Замість скульптури двох робітників під Аркою дружби народів встановлять новий монумент

Монумент під Аркою Дружби народів у Києві   @kyivcity.gov.ua
Монумент під Аркою Дружби народів у Києві @kyivcity.gov.ua

Замість памʼятника з двома робітниками під Аркою дружби народів, який демонтували 26 квітня, планують встановити нову скульптуру. Про це повідомив у ефірі каналу «Київ» один з авторів обʼєкта — Сергій Миргородський.

Він розповів, що «вже є автор, який робить нову фігуру». Об’єкт створять на честь єдиної України з бронзи, яку отримають після розплавлення демонтованого монумента. Саму ж скульптуру двох робітників Миргородський назвав «безглуздою» та підтримав її демонтаж.

«Як витвір мистецтва вона на чотири з плюсом, це не шедевр. Ніхто не знає, де тут українець, де росіянин. Ніколи не мало значення — це два роботяги, люди без національності», — сказав скульптор.

Ще одну скульптурну композицію з червоного граніту, присвячену Переяславській раді, демонтують пізніше, оскільки «там складніша процедура і це займе більше часу». Наразі обʼєкт закриють опоряджувальними матеріалами. Натомість місце, де розташована скульптура, можна буде використовувати як простір для експозицій. Саму ж Арку дружби народів планують перейменувати на Арку Свободи — таку назву запропонував міський голова Києва Віталій Кличко — та підсвітити кольорами українського прапора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: