Вакансії

ЗАПАЛЕННЯ: Open Call від Your Art

exc-5e940f9b72f3495f0405ff13
exc-5e940f9b72f3495f0405ff13

Your Art запрошує всіх охочих долучитися до критичної та творчої рефлексії на нинішню пандемію COVID-19. ЗАПАЛЕННЯ — це open call для текстів та візуальних есеїв, що увійдуть до однойменного тематичного збірника.

Термін подачі: до 11 жовтня 2020

Для ілюстрації використана акварель з проєкту Олександри Токаревої Олександри Токаревої «Контакт / Чуття / Запалення» (2019)
Для ілюстрації використана акварель з проєкту Олександри Токаревої Олександри Токаревої «Контакт / Чуття / Запалення» (2019)

ЗАПАЛЕННЯ — проєкт про фіксацію та осмислення моменту пандемії. Він є також індивідуальним і водночас колективним coping mechanism для реальності, в якій ми опинилися чи ще опинимося.

Формат

Частина матеріалів виходитиме онлайн протягом року. Інші увійдуть до тематичного збірника, що вийде друком весною 2021 року.

Тексти: есеї та статті — філософські, поетичні, публіцистичні, спекулятивні.

Візуальні матеріали: малюнки, фотографії, візуальні есеї, графіка.

Гонорар варіюватиметься від 1500 до 2000 гривень.

Теми*

Пористі межі

Якщо вірус нагадує, що кожен з нас є лише контейнером для життя, яке не вповні належить нам, — як ми розуміємо тілесність, суб’єктність, вразливість, особливо, коли межі свого «я» та межі «іншого» є критичними, але не очевидними? Як ми можемо говорити про тіло в контексті  гео- та біополітик, де саме визначення «життя» чи «людини» не є універсальним?

Пластичні матерії

Вірус трансформує життя — від його органічного розуміння до соціального та геополітичного. Ми мусимо адаптуватися до нового світу, можливо, ще до того, як встигаємо зрозуміти, що цей новий світ означає. Ізоляція чи метаморфози? Якими є практики та досвіди перевинайдення стосунків з власним тілом, предметами, іншими людьми чи явищами? Якщо піти трошки далі — які симпоетичні форми буття ми могли б уявити?

Одивнена нормальність

Розмита тривога, стійка непевність, соціальна дистанція, стерильні дотики, міська порожнеча, турбота відстанню, підозрілий погляд, привітна тиша, потреба мовчати, потреба писати — старий-новий побут і ми в ньому. Відчуття, для яких є чи ще немає простих категорій. Як зміниться мова та культура відповідно до цих нових явищ?

Холодна близькість

Проголошена унікальність цієї пандемії в її технологічному статусі, який, як фармакон, є водночас зцілюючим і отруйним. Системи відстеження можуть гарантувати захист, а можуть — виключення. Тисячі кілометрів кабелів з’єднують світ для колективної паніки чи солідарності. Любов, ненависть, турбота та співчуття переїхали онлайн. Якими є близькість, спільність, співучасть у світі, що опосередкований платформами і гаджетами?

(Над)звичайні ситуації

Що означає загроза втрати суверенності тіла (проникнення вірусу) там, де більшою загрозою є втрата суверенності країни (проникнення силових режимів)? Що означає втручання там, де тіло країни вже багато років — відкрита рана? Що означає надзвичайна ситуація там, де кожен день — нова боротьба? У цій темі ми чекаємо на матеріали про політичні та критичні інфраструктури, що давно не працюють. Тепер пандемія — як магнітний порошок для відбитків пальців — робить невидиме видимим, проявляє непроявлене, ледве помітне робить виразним малюнком.

*Ви можете надихнутися однією з тем чи запропонувати щось радикально своє.

Як взяти участь

Надсилайте тексти та візуальні матеріали на поштову скриньку [email protected]

Текст може бути 8 000 знаків або менше.

Фото можуть бути вертикальні чи горизонтальні, але не менше 300 dpi у форматі А5.

Останній термін подачі текстів, що їх ми розглянемо для друкованого числа: 11 Жовтня 2020. Утім, ми заохочуємо подаватися раніше і пізніше цього строку, оскільки частина матеріалів публікуватиметься в онлайн — на сайті Your Art.

Якщо ви хотіли б порадитися щодо своєї ідеї перед її реалізацією — будь ласка, надсилайте стислий опис (250-300 слів).

Матеріали мають резонувати з темами й редакторським смаком.

Редакторки

Ася Баздирєва, Настя Калита та Світлана Лібет.

Надсилаючи нам свої матеріали, ви:

1. Надаєте свою згоду Your Art на використання та публікацію матеріалів на вебсайті https://supportyourart.com/ та сторінках Your Art у соціальних мережах Facebook, Instagram та інших. Винагорода визначається та виплачується виключно за рішенням Your Art. Згода діє безстроково та розповсюджується на усі країни світу та мережу інтернет.

2. Гарантуєте, що матеріали не порушують авторських прав інших осіб та ви є автором цих матеріалів або особою, яка володіє необхідним обсягом прав для надання згоди на використання та публікацію таких матеріалів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: