Вакансії

Збанкрутілий банк планував розрахуватися з клієнтами, продавши колекцію картин

@thetimes
@thetimes

Згідно з рішенням італійського суду банк Banca Popolare di Vicenza, який збанкрутів у 2017 році, повинен продати всі активи, зокрема коштовну колекцію мистецтва, аби погасити заборгованість. Проте картини, серед яких робота Караваджо «Терновий вінець», не можуть переміщуватися — це заборонено законом про національну спадщину.

Банківська колекція складається зі 124 картин. До неї входять роботи Тьєполо, Белліні, Тінторетто й Караваджо. Наразі частина колекції розміщується в колишньому офісі банку в місті Прато, а інша виставлена в музеї у Віченці. Картини належать до національної спадщини, тому не можуть переміщуватися в інше місце у випадку продажу. За словами юристки та співавторки італійського мистецького видання Giornale dell’Arte Глорії Гатті, «навряд чи хтось захоче платити таку ціну, якщо не зможе насолоджуватися роботами». Також вона додала, що «Терновий вінець» може коштувати понад 500 мільйонів євро, а вартість всієї колекції, яка складається з робіт найвідоміших художників Італії, величезна.

Гатті порівняла продаж з нещодавним аукціоном вілли Аврора в Римі, стелю якої розписав Караваджо. Приміщення, оцінене в 471 мільйон євро, не зацікавило учасників торгів частково «через те, що фреску неможливо перемістити».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: