Вакансії

«Золоті леви» Венеційської бієнале посмертно присудили 4 кураторам

1 вересня перед відкриттям виставки «Схвильовані музи. Коли Бієнале зустрічається з Історією» президент Венеційської Бієнале провів урочисту церемонію нагородження спеціальної нагороди. Під час події Роберто Чікутто посмертно присудив чотирьох  «Золотих левів» художнім керівникам попередніх років: Мауріціо Кальвезі (художній директор бієнале 1984 і 1986 років), Окуі Енвезора (2015), Джермано Челанту (1997) і Вітторіо Греготті (1975 і 1976). 

«Міжнародний авторитет Венеціанської бієнале в значній мірі залежить від діяльності та унікальності її художніх керівників, які привнесли деякі з найбільш значних змін в сучасній культурі. Бієнале була лабораторією, в якій Кальвезі, Челант, Енвезор і Греготті висловили своє оригінальне і прогресивне мислення, спрямоване в майбутнє і часто передбачаючи його», — сказав Роберто Чікутто.

Виставка «Схвильовані музи. Коли Бієнале зустрічається з Історією» проходить у Венеції» з 29 серпня по 8 грудня 2020 року. Цьогорічну Архітектурну бієнале проводити відмовились, через карантинні обмеження.

Фото ©styleinsider

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: