Вакансії

Куди піти з 17 по 23 лютого

exc-5e49a88350a0f57054776d7b
exc-5e49a88350a0f57054776d7b

Підбірка актуальних подій в Україні

ma32-01.jpg

ЛЕКЦІЇ

Академія о сьомій: Живі архівиМісце: PinchukArtCentreДата: 18 лютогоВхід: за реєстрацієюКерівниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre, мистецтвознавиця Ксенія Малих, розповість про архівний підхід, художників, колективи та «архівний поворот» в ХХ столітті.

ВИСТАВКИ

Павло Маков. Безна / Pavlo Makov. Forlorn

Місце: The Naked Room

Дати: з 29 січня по 15 березня

Вхід: вільний

Виставковий проєкт є результатом діалогу Павла Макова і кураторок Марії Ланько та Лізавети Герман. «Безни» об’єднує рисунки та офорти 1980-х років та дві програмні роботи, створені для виставки. В проєкті яскраво виділяються два сюжети: сад і місто.

EtchingRoom1. Сьогодні ввечері залишусь вдома

Місце: Dymchuk Gallery

Дати: з 30 січня по 1 березня

Вхід: вільний

Головною темою в роботах EtchingRoom1 є місто та люди, які його населяють. У представленій серії графіка класичного чорно-білого офорта поєднується з навмисне «наївними» кольоровими малюнками. Дитяча манера виконання контрастує з тривожними сюжетами, що розгортаються в спальних районах пострадянського міста.

Світлина:  Facebook

Світлина: Facebook

Олександра Вороніна «З головою в хмарах»

Місце: Карась Галерея

Дати: з 6 по 25 лютого

Вхід: вільний

Виставка Олександри Вороніної про внутрішній діалог людини, зіткнення її мрій з не завжди привітним світом. Історія про боротьбу із бажанням втекти від відвертості та освітлення справжніх почуттів і особистого життя.

Відкриття — Сад Пам’яті: Ольга Кісельова

Місце: IZONE

Дати: з 6 лютого до 20 березня

Вхід: вільний

Мисткиня працює з темою осмислення минулого і пропонує шлях надії та погляду в майбутнє. До проєкту «Сад пам’яті» входить публічна програма, що організовує Memory Lab — експериментальний підрозділ Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр».

PinchukArtPrize 2020

Місце: PinchukArtCentre

Дати: з 9 лютого до травня 2020

Вхід: вільний

PinchukArtPrize — премія, започаткована Фондом Віктора Пінчука у 2008 році. Нагорода присуджується кожних два роки українським художникам у віці до 35 включно.  Ознайомитись зі списком номінантів можна за посиланням.

Голоси любові. Арсен Савадов

Місце: М17

Дати: з 9 лютого по 31 березня

Вхід: згідно з тарифом центру

У межах проєкту відвідувачі зможуть побачити прем’єру фільму «Голоси любові» (2019), новий фотопроєкт «Щоденник потопельника», а також фотографії з таких циклів, як: «Донбас-Шоколад», «Колективне червоне», «Книга мертвих», «Мода на кладовищі», «Commedia dell’arte в Криму», «Кокто».

Володимир Будніков. Приховане

Місце: ЯГалерея

Дати: з 19 лютого по 16 березня

У проєкті «Приховане» використані об’єкти з різних серій, поєднання яких у спільному просторі декларує їх тематичну спорідненість. Володимир Будніков знов і знов ставить питання до видимого, наголошуючи на тому, що головним у проєкті є світло, яке виступає тут у якості теми і смислу водночас.

Зона тиші. Фрагменти / Влада Ралко

Місце: Shcherbenko Art Centre

Дати: з 21 лютого по 23 березня

Вхід: вільнийУ межах виставки відбудеться презентація книги Влади Ралко «Зона тиші». Буде представлено роботи, створені у межах арт-резиденції «ЧервонеЧорне» в Каневі у 2019 році.

Виставка Мирослава Ягоди. «Я + GOD = A»

Місце: НХМУ

Дати: з 21 лютого по 12 квітня

Вхід: згідно з тарифом музею

«Я + GOD = A» — проєкт, присвячений мистецтву львівського художника Мирослава Ягоди. Художник препарує своє прізвище, розгортаючи абетку у зворотному порядку від останньої до першої букви, від ізольованого індивідуального «Я» до початку відліку, Альфи, через наріжний камінь — присутність Бога.

Графічний дизайн: Banda agency

Графічний дизайн: Banda agency

ЗАХОДИ

Показ фільму «Вальс Алчевськ» за участі режисера Вадима Ількова

Місце: PinchukArtCentre

Дата: 19 лютого

Вхід: за реєстрацією

Фільм переносить у 2014 рік, де неподалік від міста Алчевськ, в садибі Мсциховського Сергій Жадан, Олексій Ворсоба, Влад Крейммер та Ольга Михайлюк для роботи над музично-літературним твором «Розділові».

Справа Бейліса. Презентація проєкту

Місце: Платформа Острів

Дата: 20 лютого

Вхід: вільний

Кураторка проєкту Пономарьова Анастасія розповість про процес організації та вибір переможниці, а Ірина Мірошникова представить архітектурну ідею переможного проєкту. В просторі будуть продемонстровані проєкти усіх художниць та художників, які брали участь у конкурсі.

Музичний перформанс → dj+вокал: Сльози амбала (Анатолій Бєлов)Місце: IZONEДата: 21 лютогоВхід: вільний Фронтмен гурту «Людська Подоба» Анатолій Бєлов буде грати діджейський сет «Сльози амбала». Приходьте танцювати.

Plan B Idea Boot Camp 2020

Місце: Харків

Дати: 9-10 квітня

Дедлайн подачі заявок: 1 березня

Idea Boot Camp від команди Plan B fest — це навчальний 2-денний воркшоп для тих, хто створює соціальні та культурні проєкти. На вокршопі пройдуть лекції про менеджмент, пошук фінансування, стратегії стабільного розвитку та масштабування. Участь безкоштовна. Заявку можна заповнити за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: