Вакансії

У конкурсі на директора Довженко Центру перемогла Олена Гончарук

@suspilne
@suspilne

Новою генеральною директоркою «Довженко-Центру» стала Олена Гончарук — колишня в. о. генеральної директорки інституції. Конкурсна комісія обрала її кандидатуру без попереднього обговорення, повідомляє «Суспільне».

Окрім Гончарук, на цю посаду було ще четверо кандидатів. Серед них — Вікторія Водка, Кирило Жаровський, Олексій Пантелєєв і Сергій Слєпак. Один із конкурсантів — режисер та продюсер Кирило Жаровський — відмовився від участі в конкурсі на користь Гончарук після її презентації, пише Марія Фіцджеральд.

Нагадаємо, у серпні 2022 року Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію Довженко-центру. На думку інституції, це означає ліквідацію національного кіноархіву, який з 1994 року займається збереженням, дослідженням та популяризацією українського кіно.

2 листопада Держкіно оприлюднило заяву, що Олену Гончарук відсторонено від виконання обов’язків в. о. генерального директора «Довженко-Центру» через «неналежне виконання обов’язків». Нового директора призначать за результатами конкурсу, а сама Гончарук залишається на посаді керівниці Музею кіно Довженко-центру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: